Situació

Merum Priorati és la propietat vitivinícola més gran de la vila de Porrera. La trobem a uns 100 quilòmetres al sud de Barcelona, dins la demarcació provincial de Tarragona, a l'extrem oriental d'una comarca històrica: El Priorat. La formen tres finques agrícoles i un celler de nova planta.

El celler Merum Priorati es troba a la zona més temperada del nucli urbà de Porrera. Parets de roca mare l'arreceren de vents, fredors i cops de calor; l'influx del riu Cortiella li confereix una humitat justa i el protegeix dels canvis sobtats de temperatura. Des del celler Merum Priorati s'albira una esplèndida vista que abasta la vall del Cortiella, els costers del terme i el nucli de la vila.

Les finques on creixen els vinyars de Merum Priorati se situen a l'espatlla septentrional dels costers de Porrera, entre els Tossals i la Serra del Molló. La major part de les vinyes estan orientades a migdia i s'enfilen per barrancs amb alçades que oscil·len entre els 300 i els 550 m. Els ceps Merum Priorati arrelen sobre sòls extremadament pobres, eixuts i dominats per la força dels pendents.


Merum Priorati

Carretera a Falset (T-740) Km 9,3
43739 Porrera